چرا بعضی از ضدآفتاب‌ها باعث آکنه می‌شوند؟

چرا بعضی از ضدآفتاب‌ها باعث آکنه می‌شوند؟

چگونه بهترین ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار را انتخاب کنیم؟

بعضی از ضدآفتاب‌ها می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند و باعث آکنه شوند، اما این موضوع نباید شما را از خرید این محصول منصرف کند. چون ضدآفتاب نه‌تنها از شما در برابر آفتاب‌سوختگی محافظت می‌کند، بلکه خطر سرطان پوست و پیری زودرس را کاهش می‌دهد. اگر پوست‌تان مستعد آکنه است، باید در انتخاب ضدآفتاب محتاط باشید و فهرست مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن را به‌دقت بخوانید. برای اینکه در مورد بهترین ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار اطلاعات بیشتری کسب کنید. با حوله تتیس همراه باشید.

 

چرا بعضی از ضدآفتاب‌ها باعث آکنه می‌شوند؟

امولینت‌ها (نرم‌کننده‌ها)، مواد نگهدارنده و عطرهای موجود در ضدآفتاب در ایجاد آکنه نقش دارند. بعضی از فیلترهای شیمیایی اشعه‌ی ماوراء بنفش (UV) هم که در ضدآفتاب‌ها استفاده می‌شوند، ممکن است به بروز آکنه منجر شوند.

علاوه بر این، نگهداری نادرست از کرم ضد‌آفتاب می‌تواند مواد شیمیایی و سایر ترکیبات تشکیل‌دهنده‌ی آن را تجزیه کند و باعث بروز آکنه شود. به‌عنوان مثال، اگر بطری یا تیوپ ضدآفتاب را داخل یک ماشین داغ یا زیر نور خورشید در کنار ساحل استخر بگذارید، گرما باعث تجزیه‌ی ترکیبات محصول و بی‌اثر شدن آن‌ها می‌شود.

 

همچنین برای خرید انواع حوله مناسب دست و صورت می توانید محصولات بخش حوله دستی را مشاهده کنید.

 

بهترین ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار؛ کدام ترکیبات در بروز آکنه نقش دارند؟

وجود بعضی از مواد مسدود‌کننده‌ی منافذ در کرم ضدآفتاب ممکن است باعث آکنه شود. با این حال، به یاد داشته باشید که تجمع بیش از حد آلودگی، سبوم (چربی طبیعی پوست) و سلول‌های مرده و رشد باکتری‌ها در ایجاد آکنه نقش اصلی را بازی می‌کند و استفاده از محصولات حاوی مواد مسدودکننده‌ی منافذ باعث بدتر شدن وضعیت می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید بهترین ضدآفتاب برای پوست های جوش‌دار را داشته باشید، باید مراقب باشید که محصول انتخابی شما حاوی مواد زیر نباشد:

 

  • روغن‌ها و کره‌های کومدوژنیک: بسیاری از ضدآفتاب‌ها حاوی موادی مانند کره‌ی کاکائو، روغن جوانه‌ی گندم، روغن سویا و روغن نارگیل هستند که همگی می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند یا باعث تشدید آکنه شوند. به همین دلیل، توصیه می‌شود از این مواد دوری کنید و به‌سراغ محصولاتی بروید که حاوی روغن‌ آفتابگردان، روغن جوجوبا، روغن دانه‌ی رزهیپ یا روغن هسته‌ی انگور هستند.
  • روغن‌های معدنی و سیلیکون‌ها: روغن‌های معدنی و سیلیکون‌ها از رایج‌ترین ترکیباتی هستند که در کرم‌های ضدآفتاب یافت می‌شوند. این ۲ ماده از خروج عرق از منافذ پوست جلوگیری می‌کنند. درنتیجه، عرق و آلودگی‌ها داخل منافذ به دام می‌افتند و پوست را تحریک می‌کنند.
  • بنزوفنون‌ها: بنزوفنون‌ها دسته‌ای از فیلترهای UV هستند که در بسیاری از کرم‌ها و لوسیون‌های ضدآفتاب وجود دارند. رایج‌ترین آن‌ها اکسی‌بنزون و آووبنزون است.
  • PABA و سایر مواد شیمیایی: اگر پوست‌تان حساس و مستعد آکنه باشد، بعضی از مواد مانند پارا-آمینوبنزوئیک اسید (پابا) و متوکسی سینامات (که معمولا در ضدآفتاب ضدآب یافت می‌شود) می‌توانند باعث آکنه شوند.
  • موم زنبور عسل و سایر موم‌های گیاهی: موم‌های گیاهی و موم زنبور عسل برای پوست بسیار مفید هستند، اما ممکن است در پوست‌های حساس و مستعد آکنه باعث مسدود شدن منافذ شوند.

 

به یاد داشته باشید که بعضی از افراد می‌توانند به‌راحتی مواد فوق را تحمل کنند، در حالی که دیگران ممکن است به آن‌ها واکنش نشان دهند. کسانی که پوست چرب یا مختلط دارند بیشتر از سایرین در معرض خطر آکنه‌ی ناشی از ضدآفتاب هستند. چون چربی اضافی پوست با کرم ضدآفتاب ترکیب می‌شود و منافذ را مسدود می‌کند. علاوه بر این، افراد دارای پوست حساس هم ممکن است به این مشکل مبتلا شوند، چرا که پوست آن‌ها به بعضی از ترکیبات موجود در ضدآفتاب واکنش نشان می‌دهد.

 

ضد آفتاب

 

انتخاب بهترین ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار و نحوه‌ی استفاده از آن

برای اینکه بتوانید به‌راحتی بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار را تهیه کنید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

 

۱. به‌دنبال محصول فاقد چربی و غیرکومدوژنیک باشید

وقتی از خرید بهترین ضد آفتاب برای پوست چرب و جوش‌دار صحبت به میان می‌آید، اولین توصیه این است که برای استفاده‌ی روزمره یک محصول فاقد چربی (Oil-free) انتخاب کنید تا از تجمع چربی اضافی روی پوست جلوگیری شود. همچنین لازم است به‌دنبال کلمه‌ی غیرکومدوژنیک (Noncomedogenic) روی برچسب محصول بگردید. این اصطلاح به این معنی است که محصول انتخابی شما احتمالا باعث مسدود شدن منافذ پوست نمی‌شود.

از کرم‌های ضدآفتابی که برای بدن فرموله شده‌اند روی صورت خود استفاده نکنید. چرا که این محصولات معمولا خیلی غلیظ، سنگین و چرب هستند و احتمال بروز آکنه یا بدتر شدن آن را افزایش می‌دهند.

 

۲. از ضدآفتاب‌هایی که به‌شکل فلوئید، ژل یا اسپری هستند استفاده کنید

لوسیون‌ها و کرم‌های ضدآفتاب برای پوست‌های معمولی تا خشک گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌روند. اما اگر پوست‌تان چرب است، توصیه می‌شود از ژل یا فلوئید ضدآفتاب استفاده کنید که سبک هستند و بدون اینکه روی پوست تاثیر منفی بگذارند جذب آن می‌شوند. اسپری ضدآفتاب هم می‌تواند برای شما مناسب باشد، اما باید مراقب باشید که آن را به اندازه‌ی کافی روی پوست اسپری ‌کنید تا هیچ بخشی بدون ضدآفتاب نماند.

 

۳. یک ضدآفتاب‌ طیف گسترده بخرید

برای محافظت از پوست لازم است همیشه به‌سراغ محصولاتی بروید که دارای برچسب «طیف گسترده» (Broad spectrum) باشند. این نوع محصولات از پوست در برابر هر ۲ نوع اشعه‌ی ماوراء بنفش یعنی UVA و UVB محافظت می‌کنند. UVA به پوست آسیب می‌رساند و باعث پیری زودرس آن می‌شود، در حالی که UVB اغلب در بروز آفتاب‌سوختگی نقش دارد و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد.

 

۴. از ضدآفتاب با SPF بالاتر از ۳۰ استفاده کنید

SPF یا فاکتور حافظتی در برابر نور خورشید میزان محافظت در برابر اشعه‌ی UVB را نشان می‌دهد. هر چقدر SPF بالاتر باشد، ضدآفتاب انتخابی شما بهتر می‌تواند از پوست‌تان در برابر عوارض نور خورشید محافظت کند. آکادمی پوست آمریکا توصیه می‌کند که هر روز از ضدآفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید، چون با این کار جذب اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید توسط پوست حدود ۹۷ درصد کاهش می‌یابد. به یاد داشته باشید که برای محافظت از پوست لازم است در روزهای ابری یا بارانی هم ضدآفتاب بزنید.

 

۵. اگر پوست‌تان حساس است، از اکسی‌بنزون و PABA دوری کنید

اگر پوست حساسی دارید، به اگزما، پسوریازیس یا روزاسه مبتلا هستید یا پوست‌تان به‌دلیل استفاده از داروهای ضدآکنه تحریک شده است، توصیه می‌کنیم به‌سراغ ضدآفتاب‌های حاوی اکسی‌بنزون و PABA نروید. چون تحقیقات در مورد بهترین ضد آفتاب برای پوست حساس و جوش‌دار نشان داده است که این مواد باعث تحریک پوست می‌شوند.

اگر پوست شما نسبت به محصولات فوق حساس است، از ضدآفتاب فیزیکی یا مینرال استفاده کنید. در این محصولات از دی‌اکسید تیتانیوم یا زینک اکساید به‌عنوان ماده‌ی فعال استفاده می‌شود. این مواد در مقایسه با سایر ترکیبات تاثیر کمتری روی پوست‌های حساس دارند.

۶. مرطوب‌کننده‌های حاوی ضدآفتاب را امتحان کنید

وقتی به‌دنبال بهترین ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار می‌گردید، این محصول ممکن است تنها چیزی باشد که به آن نیاز دارید. استفاده از مرطوب‌کننده‌ی حاوی ضدآفتاب در وقت و هزینه‌های شما صرفه‌جویی می‌کند و احتمال بروز آکنه را کاهش می‌دهد. تنها نکته‌ی مهم این است که این محصول هم نباید چرب باشد.

به یاد داشته باشید که نیاز افراد به ضدآفتاب با یکدیگر متفاوت است. افرادی که تمام روز خود را داخل ساختمان سپری می‌کنند، در مقایسه با کسانی که در فضای باز فعالیت می‌کنند، نیازهای بسیار متفاوتی دارند. مرطوب‌کننده‌‌های حاوی ضدآفتاب برای استفاده‌ی روزانه مناسب هستند، اما ممکن است نتوانند در روزهای بسیار آفتابی یا کنار ساحل از پوست شما محافظت کنند. در این شرایط باید یک محصول مقاوم در برابر آب و ضدعرق را انتخاب کنید و هر ۲ ساعت یک‌بار آن را روی پوست خود بمالید.

 

۷. از ضد آفتاب همراه با محصولات ضدآکنه استفاده کنید

هنگامی که از محصولات موضعی ضدآکنه استفاده می‌کنید، باید روی پوست‌تان ضدآفتاب هم بزنید. ابتدا داروی ضدآکنه را روی پوست بمالید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کاملا جذب شود. سپس از یک ضدآفتاب مناسب استفاده کنید.

 

کلام پایانی

اگر بعد از استفاده از یک کرم ضدآفتاب خاص دچار آکنه شدید، به مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن نگاه‌ی دقیق‌تری بیندازید. در بعضی از ضد‌آفتاب‌ها نگهدارنده‌های مصنوعی، عطرها، رنگ‌ها و مواد شیمیایی دیگری وجود دارد که باعث آکنه می‌شوند. همچنین این محصولات ممکن است حاوی امولینت‌هایی باشند که وقتی در پایان روز به‌درستی شسته نمی‌شوند، منافذ پوست را مسدود می‌کنند. اگر هنوز در انتخاب بهترین ضد آفتاب برای پوست جوش‌دار مردد هستید و نیاز به راهنمایی دارید، از متخصص پوست و مو کمک بگیرید.

 

اگر قصد خرید انواع حوله از جمله حوله تن پوش ، ست حوله ، حوله حمام و حوله استخری دارید می توانید سری به فروشگاه حوله تتیس بزنید و از حوله های باکیفیت در بهترین برند ها دیدن کنید.

تمامی حوله های تتیس با گارانتی اصالت و کیفیت محصول به فروش می رسد و در سریع ترین زمان به سراسر کشور ارسال می شود.

دیگران مشاهده کردند

سوالات رایج این مطلب

تگ های مرتبط

آیا این مطلب را پسندیدید؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *