سیگار چه تغییراتی روی پوست و مو ایجاد می‌کند؟

اثرات سیگار بر پوست و مو

تاثیر سیگار روی پوست و مو بر هیچ کسی پوشیده نیست اما عوارض ظاهری سیگار دقیقا چیست؟ چرا موضوع ترک سیگار به‌خصوص برای خانم‌ها تا این حد موضوع بحث است؟ یک ششم کل جمعیت کشور، روزانه سیگار می‌کشند. اگر شما هم جزو این 11 میلیون نفر هستید، نگاهی به تاثیر سیگار بر چهره خود بیندازید که در این مقاله برایتان آماده کرده‌ایم.

اگر هم در پروسه ترک سیگار به‌سر می‌برید بازهم این نوشته را دنبال کنید؛ اطلاعات جالبی برایتان مهیا کرده‌ایم.

همچنین برای مشاهده انواع حوله های تن پوش دربالاترین کیفیت می توانید محصولات بخش حوله تن پوش را مشاهده کنید.

 

 تاثیر سیگار بر پوست و مو چیست؟

هیچ فرد سیگاری‌ای در دنیا وجود ندارد که از ضررهای سیگار بی‌خبر باشد. ترکیبات سمی تنباکو، سلامت کلی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و پوست، به‌عنوان بزرگترین اندام بدن، بیش از دیگران در معرض خطر است. اما بگذارید کمی در اثرات سیگار عمیق‌تر شویم؛ سیگارکشیدن چگونه می‌تواند در چهره ما تغییر ایجاد کند؟

 

1. سیگار پوست را سیاه می‌کند

یکی از افسانه‌های رایج درباره سیگارکشیدن آن است که «سیگار پوست را سیاه می‌کند». اما به نظر شما چنین گزاره‌ای واقعی است؟

متاسفانه بله! زمانی‌که به‌طور منظم سیگار می‌کشید، رنگدانه ملانین در پوست شما افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه، به‌مرور زمان، پوستتان تیره‌تر می‌شود.

از طرف دیگر، سموم موجود در تنباکوی سیگار، مانع اکسیژن‌رسانی به رگ‌های خونی پوست می‌شود. به همین دلیل، با کمبود مداوم ویتامین و اکسیژن مواجه می‌شوید و پوستی کدر و اصطلاحاً «مرده» را تجربه خواهید کرد.

 

2. تاثیر سیگار بر جوش صورت

دومین عارضه دوست‌نداشتنی سیگار کشیدن، آشکارشدن جوش و آکنه است. سیگارکشیدن از دو جنبه می‌تواند باعث ایجاد جوش یا بدترشدن جوش‌های فعلی صورت و بدن شما شود.

اولین مورد، افزایش ماده‌ای به نام سبوم است. سبوم همان ماده روغنی موجود در منافذ پوست صورت است که نقاط تیره روی پوست یا جوش‌های سرسیاه را تولید می‌کند. سیگارکشیدن باعث بسته‌شدن منافذ و افزایش آلودگی در این ناحیه می‌شود.

روش دوم، کاهش تولید ویتامین E است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که وظیفه جلوگیری از اکسیداسیون سبوم را به عهده دارد. دود سیگار با تجزیه اسیدهای چرب حامل ریزمغزی‌های بدن، ویتامین E را کاهش می‌دهد. بنابراین به رادیکال‌های آزاد اجازه می‌دهد تا آسیب بیشتری به سبوم موجود در منافذ پوست وارد کنند.

اگر دچار جوش صورت شده‌اید حتما سری به مقاله بهترین ژل و کرم ضد جوش برای درمان جوش صورت بزنید و با محصولاتی که به از بین بردن جوش صورت شما کمک می‌کنند، آشنا شوید.

 

3. ایجاد بیماری های پوستی؛ مهم‌ترین سیگار بر پوست و سلامت

متاسفانه اثرات سیگار به از بین بردن زیبایی و شادابی پوست شما خلاصه نمی‌شود. مصرف دخانیات رایج‌ترین عامل ابتلا به سرطان دهان و سرطان پوست به شمار می‌آید.

بنابراین حتی اگر در فکر ترک سیگار نیستید، با پدیدار شدن هر یک از عوارض زیر، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

  • زخم یا توده روی لب یا دهان
  • درد در ناحیه دهان
  • ایجاد لکه‌های سفید یا قرمز روی لثه، زبان، لوزه یا مخاط دهان
  • گلودرد شدید
  • مشکل در بلع
  • مشکل در جویدن
  • مشکل در حرکت فک یا زبان
  • بی‌حسی دهان
  • ایجاد توده در ناحیه گردن یا گلو
  • ایجاد لکه‌های خشن و زبر روی پوست

 

4. افزایش چین و چروک در صورت

در ابتدای این مطلب، با یکی از خشن‌ترین مضرات سیگار بر سلامت پوست، یعنی افزایش سن، آشنا شدیم. اما بیایید بررسی کنیم چرا یک عادت ساده مانند سیگارکشیدن، می‌تواند تا این حد چهره ما را پیرتر از سن واقعیمان نشان بدهد؟

بگذارید ساده بگوییم؛ سیگار رگ‌های خونی شما را باریک می‌کند، میزان دریافت اکسیژن و ویتامین A را کاهش می‌‌دهد و از همه بدتر، کمر به قتل کلاژن و الاستین موجود در سطح پوست شما می‌بندد!

با کاهش کلاژن‌سازی، خاصیت ارتجاعی پوست به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند و چین و چروک‌های عمیق در ناحیه زیر چشم، بین ابروها و اطراف دهان میهمان ناخوانده چهر‌ه‌تان می‌شوند.

 

5. ریزش موهای سر بر اثر مصرف دخانیات

آخرین تاثیر سیگارکشیدن که در این مطلب بررسی می‌کنیم، افزایش ریزش مو است. بسیاری از افراد پس از آغاز عادت سیگار کشیدن متوجه شکنندگی موها یا ریزش غیرمعمول آن می‌شوند. بد نیست بدانید سیگارکشیدن به‌طور بالقوه به فولیکول‌های موهای شما آسیب می‌رساند و خطر ریزش مو را افزایش می‌دهد.

 

تأثیر ترک سیگار بر چهره؛ چرا سیگار نکشیم؟

اما ناامید نشوید؛ هنوز برای بازیابی جوانی از دسته‌رفته‌تان، زمان دارید. به محض آنکه سیگارکشیدن را ترک کنید، پوست شما اقدام به بازسازی منابع از دست‌رفته می‌کند، ریه‌هایتان از دو هفته تا سه ماه به پاکسازی کامل می‌رسند و میزان اکسیژن قابل مصرف بدن شما، به حد نرمال بر می‌گردد.

بنابراین طی مدتی نه چندان زیاد، کاهش عمق خطوط صورت، بازگشت شفافیت پوست و جوانی چهره‌تان را احساس خواهید کرد.

 

چند روز بعد از ترک سیگار نیکوتین از بدن خارج می‌شود؟

پس از ترک سیگار، مواد مضر و سمی سیگار مانند نیکوتین و کوتینین چند روز در بدن ما باقی می‌مانند؟ میزان دقیق پایداری این مواد در بدن، به ژنتیک شما بستگی دارد. با این‌حال نیکوتین 1 الی 3 روز پس از ترک سیگار و کوتینین 1 تا 10 روز پس از ترک، با بدن شما خداحافظی خواهد کرد.

در مدت زمانی کوتاهی، بدن شما با وضعیتی سالم‌تر از همیشه، از ترک سیگار استقبال خواهد کرد.

 

بعد از ترک سیگار چی بخوریم؟

برای آنکه بتوانیم بر میل به سیگارکشیدن پیروز شویم و زیبایی و سلامت از دسته‌رفته را بازگردانیم، تغذیه سلاحی است که نباید فراموش کنیم. بنابراین یک سوال اساسی پیش می‌آید؛ بعد از ترک سیگار چی بخوریم؟

  • آنتی اکسیدان‌های طبیعی؛ آلو، کشمش، اسفناج، فلفل دلمه‌ای و بادمجان
  • مواد غذایی حاوی کلاژن؛ مرغ و تخم مرغ، گوجه فرنگی، بادام هندی
  • آبنبات‌های بدون شکر برای کاهش عادت سیگار کشیدن
  • آدامس بدون قند

به‌طور کلی بعضی از غذاها برای پوست و مو خوب نیستند و در رژیم غذایی خود باید تا جای ممکن از آنها دوری کنید؛  در مقاله به این 5 ماده غذایی مضر برای پوست و مو نه بگویید! با این مواد غذایی آشنا شوید.

 

کلام آخر 

درحالی که حدود 1 میلیارد نفر در سراسر جهان سیگاری هستند، دور از ذهن نیست که شما یا حداقل یکی از عزیزانتان هم درگیر این عادت باشید. در این مطلب با مهم‌ترین اثرات سیگار آشنا شدیم و خواندیم «تاثیر سیگار بر چهره چیست؟»

اگر قصد خرید انواع حوله از جمله حوله تن پوش ، ست حوله ، حوله حمام و حوله استخری دارید می توانید سری به فروشگاه حوله تتیس بزنید و از حوله های باکیفیت در بهترین برند ها دیدن کنید.

تمامی حوله های تتیس با گارانتی اصالت و کیفیت محصول به فروش می رسد و در سریع ترین زمان به سراسر کشور ارسال می شو

 

دیگران مشاهده کردند

سوالات رایج این مطلب

تگ های مرتبط

آیا این مطلب را پسندیدید؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *