دلایل نازک شدن مو

دلایل نازک شدن مو

همه ما در طول روز تقریبا 50 تا 100 تار مو از دست می‌دهیم. اگر این تعداد افزایش پیدا کند، نشانه ریزش مو است که در نهایت باعث کم پشت شدن یا نازک شدن موها می‌شود. این اتفاق معمولا به تدریج رخ می‌دهد، به این معنی که شما فرصت دارید علت بروز آن را کشف کنید و بهترین راه‌کار درمانی را بیابید. در این مقاله حوله تتیس  به بررسی علل نازک شدن مو می‌پردازیم و درمان آن را توضیح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

 

علت نازک شدن مو

عوامل زیر می‌توانند دلیل نازک شدن تار موی سر باشند:

  • عوامل ژنتیکی یا ارثی
  • افزایش سن
  • آلوپسی آره‌آتا که یک بیماری خودایمنی است
  • آلوپسی اسکارینگ که در آن التهاب باعث از بین رفتن فولیکول‌های مو می‌شود
  • درمان سرطان
  • استرس
  • زایمان
  • کشیدن موها، به عنوان مثال هنگام حالت دادن آن‌ها
  • تغییرات هورمونی، به دلیل بیماری تیروئید یا یائسگی
  • بیماری‌ها، مانند عفونت یا پسوریازیس پوست سر
  • کمبودهای تغذیه‌ای، برای مثال کمبود روی، آهن یا پروتئین
  • مسمومیت با آرسنیک، تالیم، جیوه یا لیتیوم
  • مصرف دوز بالای ویتامین A یا سلنیوم

 

تشخیص علت نازک شدن مو

پزشکان اغلب می‌توانند با بررسی الگوی ریزش مو علت نازک شدن مو را کشف کنند. ارزیابی رژیم غذایی و بررسی تاریخچه پزشکی شخصی و خانوادگی هم به تشخیص عامل نازک شدن موها کمک می‌کند. گاهی اوقات، به آزمایش خون یا نمونه‌برداری از پوست سر نیاز است.

 

درمان نازکی مو

درمان نازک شدن موها به علت بروز این مشکل بستگی دارد، اما معمولا شامل موارد زیر است:

 

1. ماساژ پوست سر

شاید ارزان‌ترین روش برای درمان خانگی نازک شدن موها، ماساژ پوست سر باشد. چون هیچ هزینه‌ای ندارد و اگر به درستی انجام شود، مضر نیست.

هنگامی که موهای خود را می‌شویید، به آرامی با نوک انگشت‌ها به اطراف پوست سر فشار وارد کنید تا جریان خون تقویت شود. برای کسب مزایای بیشتر، می‌توانید از ماساژور دستی پوست سر استفاده کنید تا سلول‌های مرده پوست را هم از بین ببرید.

 

2. روغن‌های ضروری

روغن‌های ضروری مایعاتی هستند که از گیاهان خاصی به دست می‌آیند و عمدتا در رایحه ‌درمانی و سایر انواع طب جایگزین استفاده می‌شوند.

روغن اسطوخودوس با موفقیت توسط بعضی از افراد مبتلا به طاسی استفاده شده است. همچنین تحقیقات حیوانی اثربخشی آن را نشان داده‌اند. با این حال، برای تایید اثرات این روغن به مطالعات انسانی نیاز است. اسطوخودوس اغلب با سایر روغن‌ها مانند روغن رزماری و روغن آویشن ترکیب می‌شود.

 

اگر تصمیم به استفاده از روغن‌های ضروری دارید، حتما آن‌ها را در روغن حامل رقیق کنید و تست آلرژی انجام دهید. برای تست آلرژی، مقدار کمی از روغن را روی بازوی خود بمالید و 24 ساعت صبر کنید. قرمز شدن پوست، کهیر یا بثورات پوستی می‌تواند نشان‌دهنده یک واکنش آلرژیک باشد.

 

3. استفاده از شامپوی پرپشت‌کننده مو

این شامپوها به 2 صورت عمل می‌کنند:

  • به موهای شما حجم می‌دهند، بنابراین باعث می‌شوند موها پرپشت‌تر به نظر برسند.
  • حاوی انواع ویتامین و اسید آمینه هستند تا پوست سر را سالم نگه دارند.

برای کسب بهترین نتیجه باید از این محصولات طبق دستورالعمل استفاده کنید. همچنین می‌توانید از پزشک خود بخواهید که یک شامپوی مناسب برایتان تجویز کند.

 

4. مصرف مکمل غذایی

داشتن موهای سالم به وضعیت سلامتی شما بستگی دارد. ضخامت و استحکام موها به دریافت کافی اسید فولیک (ویتامین B9)، آهن و روی وابسته است و سوء تغذیه تولید موهای جدید را کاهش می‌دهد. آزمایش خون می‌تواند به تشخیص کمبود مواد مغذی کمک کند. اگر به کمبود چند ماده مغذی مبتلا باشید، پزشک ممکن است مکمل مولتی‌ویتامین-مینرال تجویز کند.

اگر با مشکل کمبود مواد مغذی مواجه نیستید، از مصرف مکمل غذایی خودداری کنید. چون دریافت بیش از حد بعضی از مواد مغذی ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد برایتان ضرر داشته باشد یا حتی باعث مسمومیت شود.

 

5. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6

به اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 «اسیدهای چرب ضروری» می‌گویند، چون بدن نمی‌تواند آن‌ها را بسازد. امگا 3 با التهاب بدن که یکی از دلایل زمینه‌ای بسیاری از بیماری‌ها است، مبارزه می‌کند. ریزش مو هم ممکن است با التهاب مرتبط باشد. از سوی دیگر، امگا 6 می‌تواند از سلامت پوست سر محافظت کند.

روغن‌های گیاهی از منابع خوب امگا 6 هستند، در حالی که اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی، گردو و بعضی از دانه‌ها یافت می‌شوند. اگر به طور روتین از این غذاها استفاده نمی‌کنید، نظر پزشک را درباره مصرف مکمل جویا شوید.

 

6. ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یک داروی بدون نسخه برای ریزش مو است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شده است. هنگامی که از ماینوکسیدیل 2 بار در روز مستقیما روی پوست سر استفاده می‌کنید، موها در مناطق درگیر طاسی پرپشت‌تر می‌شوند.

6 تا 12 ماه طول می‌کشد که رشد مو بهبود یابد. مهم است که از این محصول به طور مداوم و طبق دستورالعمل استفاده کنید، در غیر این صورت ممکن است نتیجه نگیرید یا ریزش مو عود کند. تحریک پوست سر و رشد موهای زائد در صورت و گردن، از عوارض احتمالی ماینوکسیدیل هستند.

 

7. اسپیرونولاکتون

اگر علت نازک شدن مو افزایش تولید آلدوسترون (هیپرآلدوسترونیسم) باشد، پزشک ممکن است برایتان اسپیرونولاکتون (آلداکتون) تجویز کند. اسپیرونولاکتون یک داروی دیورتیک (ادرارآور) است که برای درمان فشار خون بالا یا ادم استفاده می‌شود، اما خاصیت ضدآندروژن (ضد هورمون مردانه) دارد. در زنان، این دارو به درمان نازک شدن مو و ریزش موی مربوط به نوسانات هورمونی کمک می‌کند. از عوارض اسپیرونولاکتون می‌توان به سردرد و سرگیجه اشاره کرد.

 

8. فیناستراید

فیناستراید دارویی است که باید با نسخه پزشک تهیه کنید. این دارو به شکل قرص و معمولا برای درمان ریزش موی مردانه تجویز می‌شود. زنانی که قصد باردار شدن دارند یا در سنی هستند که ممکن است باردار شوند، به دلیل عوارض جانبی جدی نباید از فیناستراید استفاده کنند. با این حال، بر اساس تحقیقات، ممکن است برای زنان یائسه موثر باشد.

 

9. کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدها گروهی از داروهای نیازمند نسخه هستند که در درمان مشکلات مرتبط با التهاب کاربرد دارند. گاهی اوقات، بیماری‌های التهابی باعث ریزش مو می‌شوند. یک مثال، آلوپسی آره‌آتا است که یک اختلال خود‌ایمنی محسوب می‌شود و به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو رخ می‌دهد. در نتیجه، موها به طور ناگهانی می‌ریزند و کم پشت می‌شوند.

بسته به شدت ریزش مو، کورتیکواستروئیدها ممکن است به صورت موضعی تجویز شوند یا هر چهار تا هشت هفته یک‌بار مستقیما توسط پزشک به پوست سر تزریق شوند. استفاده طولانی‌مدت از این داروها باعث نازک شدن پوست و سایر عوارض جانبی می‌شود.

 

10. لیزر درمانی در منزل

لیزر درمانی معمولا توسط متخصصان پوست انجام می‌شود، اما FDA راه را برای استفاده از بعضی محصولات خانگی باز کرده است. لیزر درمانی خانگی برای کمک به رشد مجدد موها و در عین حال ضخیم‌تر کردن آن‌ها در نظر گرفته شده است. ممکن است چند هفته طول بکشد که نتیجه این روش را ببینید.

 

راه‌های جلوگیری از نازک شدن مو

با راه‌کارهای زیر می‌توانید احتمال ریزش مو و کم پشت شدن آن را کاهش دهید:

  • یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. ریزش مو می‌تواند با کمبود ریزمغذی‌ها مانند آهن و درشت مغذی‌ها مثل پروتئین مرتبط باشد.
  • اگر سیگار می‌کشید، به ترک آن فکر کنید. سیگار التهاب بدن را افزایش می‌دهد و ریزش مو را بدتر می‌کند.
  • سعی کنید استرس‌تان را کاهش دهید. کورتیزول (هورمون استرس که توسط غدد فوق کلیوی ترشح می شود) چرخه رشد مو را مختل می‌کند. برای کنترل استرس، مدیتیشن و سایر سرگرمی‌های آرامش‌بخش را امتحان کنید یا از درمانگر کمک بگیرید.
  • مراقب موهای خود باشید. محدود کردن استفاده از سشوار و اتوی مو و همچنین اجتناب از سفت بستن موها از کم پشت و نازک شدن مو جلوگیری می‌کند.

 

کلام پایانی درباره نازک شدن مو

با افزایش سن، طبیعی است که موها استحکام و حجم خود را از دست بدهند. گاهی اوقات هم این اتفاق می‌تواند از استرس یا یک بیماری زمینه‌ای ناشی شود. در این حالت، موها اغلب با گذشت زمان دوباره رشد می‌کنند.

بعضی از درمان‌های پزشکی و راه‌کارهای خانگی به بهبود استحکام و سلامت کلی موها کمک می‌کنند. اگر نگران ریزش مو هستید، از مشکل نازک شدن مو رنج می‌برید یا می‌خواهید راه‌کارهای خانگی را امتحان کنید، به دکتر متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

 

اگر قصد خرید انواع حوله از جمله حوله تن پوش ، ست حوله ، حوله حمام و حوله استخری دارید می توانید سری به فروشگاه حوله تتیس بزنید و از حوله های باکیفیت در بهترین برند ها دیدن کنید.

تمامی حوله های تتیس با گارانتی اصالت و کیفیت محصول به فروش می رسد و در سریع ترین زمان به سراسر کشور ارسال می شود.

دیگران مشاهده کردند

سوالات رایج این مطلب

تگ های مرتبط

آیا این مطلب را پسندیدید؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *